hotel - pův. tři řadové měšťanské domy

Původně tři samostatné dvoupatrové řadové měšťanské domy uprostřed severní fronty Malého náměstí, nyní funkčně i konstrukčně spojeny v jeden hotelový celek. Střechy na straně k náměstí sedlové s hřebenem rovnoběžným s průčelím, podkrovní vestavby se uplatňují novodobými vikýři, krytina tašková, na nádvorní straně střechy valbové, u čp.117 a 118 spojeny v jednu střechu. V exteriéru nové omítky, rekonstruované členění fasád, barevnost ve dvou odstínech zelené (olivové) barvy. Zadní - dvorní domy- již neexistovaly koncem 80. let 20. stol., nynější dvorní stavby nejsou součástí památkové ochrany. Popisy původních dispozičních řešení viz pův. evid. listy r.č. 409, 487 a 488. Současný stav: centrální vstup umístěn do domu čp. 117, kde je plochostropá vstupní hala otevřena vpravo do někdejší úzké chodby, se stlačenou valenou klenbou a párovými pětibokými výsečemi. Hala je spojena prosklenou stěnou s recepcí v čp.116, kde je zachována křížová klenba zrušeného podloubí a někdejší hluboké a vysoké síně, vpravo se vstupem na modernizované schodiště. Bývalá zadní komora se zvýšenou úrovní podlahy - nynější součást restaurace má nepůvodní rádoby historizující trámový strop s litinovými sloupy. prostorem restaurace je spojen i zadní trakt čp.117, se stlačenými plackovými klenbami do pasů. Pravý dům - čp.118 má zcela změněnou dispozici přízemí - je příčkami rozdělen na kuchyni a skladové zázemí, s dochovanými převážně plackovými klasicistními klenbami do pasů. V tomto domě zachováno a obnoveno též klasicistní schodiště do 1. i 2. patra. V 1. patře hotelu zachováno ještě schodiště v čp.116 s navazující křížově klenutou schodišťovou halou, ostatní dispozice i stropy novodobé, dtto v čp.118, kdežto dům čp. 117 má od 1. patra do podkroví otevřenou halu (atrium) na místě původní dispozice. Sklepy: ve všech třech domy jsou probouráním dělících zdí propojeny v jeden celek, klenutý převážně křížově na střední pilíře či prostě valeně. Druhý suterén se dochoval pouze v čp.116, kde jsou dochovány lochy pro 5 sudů a v čp.117, kde je obdobná dispozice avšak pouze s jednostrannými lochy, tedy celkem pro tři sudy. Klenby jsou cihelné, během rekonstrukce sterilně očištěné , s vyškrabanými spárami, místy v čelních stěnách viditelné kamenné zdivo obvodových stěn. Exteriér: v uličním průčelí dosud je čitelné rozdělení na tři domy, které jsou však barevně sjednocené. Přízemí má pásovou bosáž tmavší barvy, v čp.116 zachován vlevo barokní pískovcový vstupní portál s půlkruhovou archivoltou a tympanonem s přímou nadpražní římsou. V portálu zachována i vzedmutá dřevěná profilovaná římsa původních vrat, oddělující mřížový nadsvětlík. Vpravo od vrat, na místě dvou oken je kamenné ostění inspirované tímto portálem - zcela nové. Ostatní okenní i vstupní otvory zachovávající záklenky dle pův. stavu jsou novodobé. V 1. patře čp.116 jsou obnoveny dva páry sdružených oken se společnými nadpražními římsami s omítkovými náběhy (pův. snad raně barokní), nad nimi ve 2. patře 4 menší okénka, zjednodušená korunní římsa. u čp. 117 a 118 obnoveno poslední dochované členění - u středního domu trojosé, u pravého čtyřosé, zde však v 1. patře místo segmentových tympanonů jakási náznaková arkáda. Dvorní průčelí zcela novodobě řešeno, nehodnotné. Veškeré okenní i dveřní konstrukce jsou novodobé.