hotel U Lípy

Mohutná architektura hotelu U Lípy se skládá ze tří hmotově prakticky nerozlišitelných objektů na třech původních parcelách. Drobné severovýchodní křídlo čp. 7 na parcele č. 20 zaujímá nepatrnou část přední strany hotelu orientované do náměstí a pohledově méně exponovanou stranu boční s novodobou přístavbou. Největší a pohledově nejvýraznější severozápadní křídlo čp. 8 na parcele č. 17 tvoří téměř celou přední stranu s rizalitem a boční stranu podél ulice Masarykova. Jižní křídlo čp. 9 na parcele č. 19, tvoří zadní stranu areálu orientovanou do boční uličky. Patrová podsklepená stavba sestávající ze tří hmotově sjednocených objektů, které v duchu eklektického tvarosloví využívají renesanční, barokní a secesní prvky, je postavena na neuzavřeném, mírně rozevřeném čtvercovém půdorysu s okosenými nárožími a středovým rizalitem nepatrně vystupujícím z hlavního průčelí orientovaného do náměstí, jenž vyvolává dojem divadelního pojetí stavby. Celý areál hotelu je sjednocen fasádou, dekorativní prvky jsou shodné.