hrad - hrádek Šluspark, archeologické stopy

Hrádek leží jihovýchodně od obce, po levé straně silnice spojující Brodek s Třebihoští. Lokalita je částečně porušena stavbou silnice - byly zcela odtěženy východní parkány (dobře patrné na plánu J. Sigla). Hrádek je ze dvou stran obtékaný potokem Bystrým a Hronoúhlejovským. Jedná se o jednodílnou dispozici hradu na oválném půdorysu orientovaném S - J. Opevněný je příkopem a valem, který je na přístupové nejsnáze dostupné jižní straně zdvojen. Na západní straně je val terasovitě uspořádán. Val je nejčastěji vysoký okolo tří metrů, příkop má ploché dno a je široký zhruba čtyři až pět metrů. Vlastní pahorek hrádku je zatravněn a v současné době používán jako louka. Jeho povrch je poměrně rovný. Archeologický průzkum prokázal, že zástavba na něm byla povětšinou dřevěná, o čemž hovoří zlomky mazanice. Dále prokázal, že akropole hrádku byla zřejmě obehnána dřevěnou palisádou.