hradisko Bosonohy

Lokalita se nachází v lesní trati Hradisko, na malé izolované vyvýšenině s návrším kóty 333 m, která je dokola ohraničena hlubokým údolím, do něhož spadá příkrými svahy. Na jižní straně začíná tok Leskavy, směřující odtud k jihovýchodu, nad nímž má návrší převýšení kolem 40 m. Hradisko má přibližně ve směru SZ-JV nepravidelný trojúhelníkovitý tvar o rozloze přes 1,4 ha. Jeho maximální délka činí 190 m a maximální šířka asi 120 m. Centrální část lokality je oválného tvaru o délce 105 m a šířce 20-45 m. Na jižní straně ji chrání val, jenž po vnějším obvodu sleduje až 5 m široká terasa. Převýšení valu oproti terase činí asi 3 m. Také na jihovýchodním obvodu lokality je v délce asi 60 m patrná terasa, která na východě přechází v krátký úsek výrazné hrany (asi 60 m na jižním obvodu a po dvou úsecích o délkách 40 a 50 m na severozápadním obvodu). Místo je zalesněno. Chráněná plocha lokality je 14944 m2.