hradiště

Trojdílné hradiště se skládá z malé akropole a dvou předhradí. Oválná akropole o ploše asi 0,6 ha leží v nadmořské výšce 382 m a zaujímá vyvýšenou koncovou část ostrožny, která je s okolním terénem spojena asi 100 m dlouhou úzkou šíjí. Na ni navazovalo menší trojúhelníkovité předhradí chráněné dnes již zničeným valem. Za ním následovalo druhé předhradí tvaru nepravidelného lichoběžníka, z jehož opevnění se v délce 200 m dochoval obloukovitý val s příkopem. Val vysoký až 3 m je na obou koncích ukončen zářezem cesty. Příkop je hluboký max. 2 m, jeho šířka se pohybuje od 6 do 8 m. Archeologické výzkumy ukázaly, že fortifikace byla vybudována v mladší době hradištní. Délka celého opevněného areálu je téměř 500 m, výměra asi 4 ha.