hřbitovní zeď s branami

Kostel Nejsvětější Trojice stojí přibližně ve středu prostorného hřbitova, který vymezuje z velké části ohradní zeď, která je prolomena třemi vstupními pilířovými branami. Hlavní vstup pilířovou branou v ose hlavního průčelí kostela, je přístupný po několika kamenných schodech přímo od hlavní silnice. Vedlejší S vstup do areálu hřbitova s litinovým křížem je nejpoužívanější - přístupný po místní komunikaci vedoucí podél uliční návsi. Poslední vstup, nacházející se také v S linii ohradní zdi, je o polovinu užší než předchozí dvě brány (uzavřené dvoukřídlými železnými kovanými vraty) a propojuje pouze prostor hřbitova se sousedním areálem fary. Všechny 3 brány mají shodné výtvarné řešení - prosté hranolové pilíře (s hrotitými vpadlými poli) ukončené nízkými římsovými hlavicemi. Na V straně je hřbitov symetricky vymezen kolem presbytáře 2 pilířovými branami (štíhlé hranolové pilíře s novogotickým tvaroslovím v padlých polích na čelních stranách dříku jsou ukončeny kamennou deskou v podobě nízké valbové stříšky a uzavřeny litinovými dvoukřídlými vraty s historizujícím tvaroslovím), kterými se vstupuje na točité schodiště vedoucí na terasu před Rohanskou pohřební kapli. Na brány navazují z obou stran krátké úseky litinového plotu (výtvarně shodné s litinovými vraty), osazeného na kamenné podezdívce (pravděpodobně zbytek původního ohrazení). Ohradní zeď (pravděpodobně lomový kámen), brány i podezdívka litinového plotu jsou nahozeny hrubou omítkou.