hrob F. J. Vacka Kamenického

Pomník se nachází vpravo od hlavní cesty, proti bráně, za ústředním křížem. Hrobka z neleštěné žuly, obdélná, na soklu s 1 stupněm vpředu ustupující stěna a přesahující svrchní rám, na němž mezi 4 hranolovými, jehlancem ukončenými pilířky kované železné zábradlí. Uprostřed deska do středu sedlově zvednutá, s reliéfně vystupujícím plochým křížem. V hlavách hrobky z leštěné žuly pomník: na dvojitém soklu s profilovanou římsou hranolový nízký podstavec, rovněž s římsou a na něm typický plochý obelisk. Na čelní stěně obelisku vyryto a vystříbřeno: ozdobný kříž a nápis “František Jaroslav VACEK Kamenický, děkan Blovický, básník český.” (následuje pomlčka, uprostřed ní kytička a nápis dále pokračuje). “Narozen 24. ledna 1806, zemřel 23. března 1869”. Na horním dílu soklu nápis. "S lidem a pro lid". Z boku vyryto : J. Cingroš v Plzni.