hrobka rodiny Šternberků

Zděný objekt založený na mírně vyvýšené terase, s hlavním průčelím k východu. Stavba je obdélného půdorysu, s půlkruhovým závěrem na Z straně. V suterénu se nachází hrobka a v přízemí kaple. Střecha je nízká sedlová s kuželovým pláštěm nad závěrem, krytá měděným plechem. Fasády omítané, členěné nízkým předsazeným soklem a výrazně vyloženou profilovanou korunní římsou se zubořezem. Před vstupním průčelím obdélný široký portikus, jehož nosnými prvky jsou 4 válcové sloupy (s entazí, oblounovými patkami a ionskými hlavicemi doplněnými vejcovcem). Sloupy stojí na nízkých čtvercových plintech a nesou trojúhelný tympanon, přičemž římsa kladí navazuje na korunní římsu bočních stěn; ramena tympanonu provází obdobná římsa. Ve vrcholu tympanonu je osazen železný křížek na kamenném podstavci. Vstupní portál obdélný kamenný, s rovným záklenkem, na čelní straně profilovaný jemnými ústupky a vnější lištou; v líci osazeny dvoukřídlé plechové dveře členěné plechovými pásky a rozetkami. Nad vstupem předsazené obdélné pole s erbem. Na S a J stěně kruhový okenní otvor rámovaný profilovanou šambránou (výplně dřevěné, paprskovitě dělené, s mříží); stejný otvor také v ose závěru, kde ústí 3 větrací okénka z hrobky (s mříží). V prostoru portiku tři zrcadlové klenbičky oddělené pasy, podlaha ze žulových desek, po stranách několik schodů. K hlavnímu vstupu vede široké kamenné schodiště, na které navazuje chodník dlážděný žulovými deskami.