Husův sbor

Monumentální samostatně stojící kostelní stavba obdélného půdorysu s kopulovou střechou protaženou na obdélném půdoryse a doplněnou rovnou střechou. V přední části střechy lodi je sanktusník krytý bání a zakončený křížem. Průčelí tvoří mohutný zvýšený portikus nesený šesti sloupy a přístupný širokým schodištěm. V zadní části je přičleněna hmota společenských, kancelářských místností a bytů se samostatnou zvonicí. Střechy zadní části jsou členité, sedlové a valbové. Střechy i koncha závěru presbytáře kryty plechem c červeným nátěrem. Bočním vstupem z východní strany je přístupné kolumbárium v suterénu pod kostelem. Tvoří je velký sál ve středu s kamennou fontánou, při čelní stěně jednoduchá menza, po stranách příčkami oddělené kóje, jejichž stěny jsou obloženy červeným mramorem a schránky kryty deskami z travertinu. Patrová administrativní část objektu je přístupná vstupem ze severní strany. Jsou zde kanceláře a společenská místnost. Ze západní strany je vstup do bytů a do věže, která je založena na samostatném základě, avšak s budovou je vstupem propojena. Horní patro věže je v exteriéru odděleno profilovanou římsou, obdélná na výšku postavená okna po dvou na každé straně kryta okenicemi, stupňovitá střecha je završena kalichem.