Hypoteční a zemědělská banka Markrabství moravského

Nároží do Rooseveltovy ulice 3patrové 3osé - po celé ploše pásová bosáž, přízemí vysoká okna půlkruhově zaklenutá s motivem klenáků vybíhajících z bosáže. Dvě mohutné volutové konzoly nesou podložené polosloupy, jež prochází 1. a 2 . patrem a flankují střední okno, sloupy jsou posazeny na hranolové zdobené podstavce a zakončeny korintskou hlavicí. Okna 1. patra pravoúhlá s trojúhelníkovým frontonem přeťatým erbem v kartuši. Nároží zdůrazněno bosovanými pilastry. Okna 2 patra na volutových konzolách, v parapetu ženský maskaron, okna rámována šambránou s lištou a s ušima, ve vrcholu rozvilinami zdobený klenák. Profilovaná římsa nese kladí s píšťalami. Polosloupy vynášejí ve 3. patře hranolové podstavce s erby, na nichž jsou osazeny karyatidy nesoucí ionskou hlavici s profilovanou římsou. Okny 3. patra s parapetní římsou na volutových konzolách s motivem penízků, v parapetu festony, okna půlkruhově zaklenuta, rámována šambránou s lištou a klenákem ve vrcholu. Profilovaná římsa nese kladí, v němž se střídají triglyfy a metopy. Podstřešní římsa na konzolách. Nad pásem středních okem kladí přeťato bohatým štukovým rozvilinovým ornamentem. Střecha je s předsazeným balustrovým zábradlím. Fasáda do ulice Sukova s pásovou bosáží, při nároží rizalit s jednou sdruženou okenní osou + 5 okenních os, fasáda přerušena rizaltem s mimoúrovňoně podanými okny, na ně se napojuje 8 okenních opět zakončených rizalitem s jednou sdruženou okenní osou. V rizalitu velké okno zakončeno segmentově, ostatní okna pravoúhlá s drobnými kruhovými otvory ve zvýšeném přízemí, ostatní tři okenní osy půlkruhově zaklenuty. V rizalitech nad sdruženou okenní osou vždy rozeklaný trojúhelníkový fronton. Nad ostatními pravoúhlými okny trojúhelníkové frontony. Okna 2. patro mají parapetní římsu na konzolách, rámovány jsou šambránou s ušima a klenákem. Okna 3. patra na římse ukončující kladí, okna půlkruhově zaklenuta, rámována šambránou s lištou, parapetní římsa na konzolách. Fasáda ukončena kladím, v rizalitu kladí zdobeno metopami a ukončeno před střechou.