Jižní křídlo - Horní zámek

Východní rizalit je dispozičně podélný dvojtrakt. Severní fasáda východního rizalitu členěna sgrafitovým kvádrováním. Severní fasáda dvouosá, okna desítitabulková čtyřkřídlová, dvojitá, vnější křídla otvíravá ven. Západní fasáda s členěním odpovídajícím navazující severní fasádě vlastního jihovýchodního křídla. Severní fasáda jihovýchodního křídla v přízemí členěna štukovým pásováním. Patra stažena lisenovými rámci. Okna dvojitá, čtyřkřídlá, desetitabulková. Šambrány se zesílenými nárožími. Mezi okny 1. a 2. patra čabraková vystupující výplň. Jižní fasáda jednoduchá hladká bez členění. Okna ve všech nadzemních podlažích jižní fasády čtyřkřídlá, osmitabulková, dvojitá, vnější křídla otvíravá ven. V jihovýchodním nároží mohutný nárožní opěrný pilíř z opracovaných kamenných kvádrů, k němuž se přimyká hradba směřující k Černé věži. V přízemí východního rizalitu u průjezdu vstup s jednokřídlými dřevěnými dveřmi s rámovou konstrukcí s kazetovými diagonálně pobíjenými výplněmi v jednoduchém kamenném ostění s nadsvětlíkem. Střecha sedlová s valbovými dřevěnými vikýřky, krytá betonovými taškami.