kamenný kříž

Kříž se nachází na území městské paátkové zóny Blatná, v téměř jeho středu, poblíž tř. T.G. Masaryka. Kříž je situován na travnatém prostranství se vzrostlými stromy (zřejmě park) mezi domem čp. 272 a Závišínským potokem. Na kamenném návršíčku se nachází kamenný kříž na krychlovém soklu, který je z hrubě opracovaného kamene. Na podstavci špatně čitelný letopočet 17Wh88. Vlastní kamenný kříž je rovnoramenný, má kruhový střed a rozšiřující se klínová ramena. Kamenný kříž je po obvodě zdoben linkou (obrýsováním) a uprostřed kříže monogram IHS. Kříž o velikosti 100x48 cm. Kříž postavili na místě, kde utonuli při dubnové povodni r. 1829 mládek Martin Hauzar a syn mlynáře Václav Draždík, dle zápisu v kronice.