kamenný kříž

Z odstupněné základny vyrůstá sokl ve spodní části konvexně do boků vydulý se dvěma výrazně plastickými volutami. Na čelní straně soklu je umístěna reliéfní kartuš, tvaru štítu s okrajem zdobeným zavíjenými ornamenty a ve vrcholu doplněným vegetabilním ornamentem, nesoucí rytý maiuskulní nápis: IN HONOREM SALVATORIS / NOSTRI JESU CHRISTI / DICAVIT JOANES / PRŽEPITSKY EIUSQUE / UXOR CAROLINA / ANNO 1854. // Sokl je ukončen vyloženou profilovanou římsou, na níž jsou umístěny na čelní a zadní straně nízké trojúhelníkové frontony zdobené reliéfy doplněné na boční stranách párem ležících kuželek. Z hranolové patky členěné na čelní straně motivem píšťal a na bocích tvarovanými vpadlinami vyrůstá vysoký kamenný kříž s břevny ukončenými římsami a volutami nesoucí zlacený litinový Korpus. Na horní části vertikálního břevna je připevněna nápisová blána s IN/RI.