kaple

Stavba kaple je situována v dominantní poloze v přední části návsi u jediné komunikace. Ze vstupního rizalitu, který svojí šíří zabírá téměř celé průčelí stavby, vystupuje nad jednoduchou kordonovou římsu poněkud užší věž obdélného půdorysu, prolomená v průčelí i bočních, užších stranách úzkými segmentovými okny. Věž má prostou stanovou střechu, krytou plechem. Loď kostela má téměř čtvercový půdorys, v obou bočních stěnách po dvojici půlkruhově zaklenutých oken. Na loď navazuje užší pětiboký závěr s jediným malým kruhovým okénkem. Kostelík byl postaven z lomového zdiva, omítaný, se střídmou plastickou výzdobou lisénového rámování nároží. Vchod v ose průčelního rizalitu pod věží je půlkruhově zaklenut, rámován plochou lisénou. Římsa obíhající celou stavbu je jednoduše profilována, střecha lodi presbytáře je kryta plechem.