kaple

Zděná stavba postavená na čtvercovém půdorysu s půlkruhovým závěrem, orientovaná k východu. V ose vstupního západního průčelí je otevřen obdélný vstup bez šambrány, uzavřený na vnitřním líci prostými plaňkovými dvířky. V nadpraží mělká obdélná vpadlina s půlkruhovými krátkými stranami a nepravidelně stupňovitou horní stranou. Plocha vpadliny obílená, mohl v ní snad být letopočet ? Mezi vstupem a nárožím probíhá hladký pilastr zakončený římsovou hlavicí v úrovni vrcholu zmíněné vpadliny. Průčelní stěnu ukončuje prostá hmotná zkosená korunní římsa krytá plechem. Zpoza římsy vyrůstá převýšený dvoudílný barokní štít. Spodní část lichoběžníková s výrazně konkávními hranami. Plochou štítu prochází dva pilastry zakončené římsovou hlavicí. Po jejich stranách má štít podobu křídel lemovaných obdélnou římsou. Pilastry spojuje profilovaná římsa stejného profilu jako hlavice pilastrů. Římsa je zároveň základnou trojúhelného vrcholu štítu lemovaného opět stejně profilovanou obvodovou římsou. Hrany štítu oplechovány.Boční stěna hladká, otevřená mimo osu blíže k závěru prostým valeným poměrně malým oknem. Mírně odsazený půlkruhový závěr bez otvorů a členění, boční stěny i závěr nejsou ukončeny podstřešní římsou. Sedlová střecha lodi i půlkuželová střecha závěru oplechovány. Kaple bez soklu.