kaple

Prostorová kaple byla vystavěna na obdélném půdorysu, má vysoký, kónicky se zužující sokl a zastřešuje ji valbová stříška; v čelní části nad římsou na ni navazuje zděný nástavec zakončený trojúhelníkovým štítem. Vstup do kaple je půlkruhový, záklenek je lemován profilovanou lištou a prostora v kapli je zaklenutá polem křížové klenby; všechny tři stěny jsou členěny štukovými obdélnými rámy, ukončenými odsazeným obloukem. Podlaha je dlaždicová. Vstup je uzavřen obdélnými dřevěnými dvoukřídlými dveřmi, v horní části průhledovými. Nade dveřmi v partii oblouku kapli uzavírá mřížka z vějířovitě skládaných latí. V dolní části nástavce se nachází drobná nika, původně osazená soškou Panny Marie Příbramské. Nad ní, oddělená profilovanou římsou, se nachází půlkruhově zakončená zvonička, ve které je umístěn zvon. Střecha kaple i nástavce je pokrytá prejzy. Na štítu je umístěn železný kříž na plintu. Kaple je bíle omítnuta, nástavec je okrové barvy. Předmětem ochrany je kaplička a k ní náležející pozemek.