kaple

Drobná orientovaná stavba na obdélném půdorysu. Východní a severní střena prolomena původními okny s lomeným obloukem v záklenku. Východní okno opatřeno kamennou gotickou kružbou. Okno na jižní straně kaple je zasazeno do hluboké půlkruhově zaklenuté špalety. V ose západní stěny je umístěn pravoúhlý vstup do kaple zasazený uprostřed zazděného triumfálního lomeného oblouku. Fasáda hladká, akcentovaná podstřešní profilovanou římsou, která nese trojúhelníkový štít. Ve štítu ve středním poli pravoúhlý vstup do střechy. Hladká plocha štítu lemována římsou. Ve východním štítě pod vrcholem drobné okno s nepravidelným záklenkem. Střecha sedlová, krytá pálenou střešní krytinou, bobrovou taškou. Na západní straně ve vrcholu štítu umístěn kovový zlacený dvouramenný kříž. Kaple zaklenuta jedním polem křížové klenby s hřebínky.