kaple

Zděná obdélná stavba bazilikárního typu, trojlodní, s nižšími a kratšími bočními loděmi. Stěny jsou členěny nárožními kamennými rustikovanými lisénami a pod hlavními římsami obíhajícím obloučkovým vlysem. Střecha sedlová, nad bočními loděmi pultová, krytá plechem (pův. břidlice). Uprostřed střechy sanktusník s osmibokou lucernou a jehlancovou střechou. Hlavní průčelí má obdélný vchod s velkým půlkruhově zaklenutým dvakrát odstupněným portálem se dvěma vloženými sloupky s dekorem závitnice na každé straně, nesoucími oblouny archivolty. V tympanonu je okno s kružbovou rozetou nesenou třemi trojlistově zakončenými poli. Nad portálem je uprostřed stěny erb. Ve štítu je obloučkový vlys, nesený neorománskými sloupky se zdobenými krychlovými hlavicemi, které tvoří slepou galerii. Pravoúhlý závěr kaple má velké obdélné okno s půlkruhovým záklenkem, s kružbovou rozetou stejnou jako na portále. Nad tímto oknem je ještě jedno menší obdélné půlkruhově uzavřené okno s kamenným ostěním, uzavřené plechovou okenicí.