kaple

Kaple je postavená ve svahu na podélném půdorysu, nároží jsou okosená a štítové průčelí se vstupní osou je orientované k západu. Hlavní průčelí je prolomené mělkou segmentově zaklenutou nikou se vstupní osou, která je osazená původními dvoukřídlými dveřmi. Vstup je akcentovaný jednoduchou štukovou šambránou a dvěma kanelovanými pilastry po stranách. Boční fasády a půlkruhový závěr jsou členěné dvěma hladkými pilastry. Dva pilastry rytmizují také trojúhelníkový štít nad korunní římsou, ten je po stranách dvakrát segmentově vykrojený a ve vrcholu osazený kamennou koulí. Ve středu štítu je proražené kruhové okno s dřevěným rámem děleným diagonálně do čtyř polí. Stejná okénka jsou i na bočních průčelích a všechny tři okenní osy obíhá jednoduchá štuková šambrána. Nad závěrem kaple je vztyčený osmiboký dřevěný sanktusník, který je ukončený jehlancovou stříškou s patriarchálním křížem. Sanktusník má profilovanou podokenní i korunní římsu a je rytmizovaný osmy segmentovými oblouky. Sedlová střecha kaple a okraje štítu jsou kryté pálenou střešní taškou bobrovkou, střecha sanktusníku je oplechovaná.