kaple Ecce homo

Kaple Ecce homo je umístěna v karlovarských lázeňských lesích při stezce z vyhlídky Diana směrem k vyhlídce Karla IV. Jedná se o drobnou stavbu v gotizujícím stylu. Stavba je z režných cihel, na nárožích zpevněná dvoustupňovými omítanými opěráky. Půdorysně je kaple obdélná s polygonálním závěrem. Hlavní průčelí orientované ke stezce je završeno vysokým trojúhelníkovým štítem s kulatým slepým okénkem. Štít je zakončen latinským křížem. Vstup do kapličky je orámován profilovaným ostěním s lomeným obloukem. Vchod je chráněn sedlovou stříškou s polovalbičkou. Dveře jsou původní, dvoukřídlé s horní částí prosklenou. Před dveře je vsazena kovaná ozdobná mříž. Střecha kaple je sedlová s valbou nad závěrem. Střešní krytinou jsou maloformátové pálené glazované tašky typu bobrovka. V ploše jsou použity zelené tašky, hřebenáče mají přírodní barvu. Vedle vstupu po levé straně je vestavěná kovová pokladnička na příspěvky na obnovu kaple.