kaple Narození Panny Marie

Kaple obdélného půdorysu s portykem na čtyřech toskánských sloupech, ukončena trojúhelníkovým štítem, na nějž navazuje sedlová, taškami krytá střecha s vikýřky; na obou bočních stranách po jednom ve tvaru volského oka. Na hřebenu střechy šestiboká zvonice s jehlancovou věžičkou, která je po celém obvodě oplechovná. Průčelí vlastního těla kaple je rámováno toskánskými nárožními polosloupy, v ose průčelí pravoúhlý vchod s půlkruhovým nadpražním nástavcem. V pravé boční stěně se nachází podobný vchod s půlkruhovým světlíkem. V presbytáři dvě obdélná okna s půlkruhovým zakončením; stejné okno je proti bočnímu vchodu nalevo. V interiéru nad vchodem kruchta. Půlkruhový triumfální oblouk na pilastrech odděluje chór s trojbokým závěrem. Klenba na štukových žebrech. Přes boční prosklený světlík je vidět profilované štukové zrcadlo s malovaným výjevem. Jiná ornamentální malba je na bočních stranách klenby. V předsíni keramická dlažba s hrubým povrchem.