kaple návesní

Návesní kaple se nachází na jihozápadní straně návsi, na křižovatce cest. Zděná kaple byla vystavěna na čtvercovém půdorysu se zaobleným závěrem, je zastřešena kuželovitou šindelovou střechou. Zděná kaple je situovaná na křižovatce cest v jihozápadní části návsi. Vstup je umístěn na jižní straně, závěr kaple na severní straně zaoblen. Hladká fasáda vyrůstá z mírně předstoupeného omítnutého soklu, stěny kaple jsou zakončeny úzkou římsou bez profilace. Pravoúhlý vstup je vyplněn jednokřídlými dřevěnými rámovými dveřmi. Na západní a východní straně je prolomeno malé kulaté okno. V okenním otvoru je dřevěné šambránové dvojdílné okno. Kuželovitou šindelovou střechu ukončuje kovová šestiboká zvonička s makovicí, na vrcholu je jednoduchý kříž.