kaple Panny Marie

Barokní kaple obdélného půdorysu s obloukově zakončenou apsidou, sedlovou střechou, nad apsidou střecha valbová ze zalomených ploch krytá plechovými šablonami. Nad vstupním průčelí je osazena dřevěná šestiboká lucerna se zvonicí a profilovanou dřevěnou římsou, střecha lucerny jehlancová, v horní části osazen kovový latinský kříž se svatozáří. Sokl stavby kamenný z velkých pískovcových kvádrů. Vstupní průčelí orientováno k severní straně, zakončeno velkým trojbokým štítem s obdélným oknem s bedněním. Vstupní portál pískovcový, segmentově zaklenutý s římsami v postranních pilířích a s klenákem v nadpraží. Vstupní dveře dvoukřídlé s nadsvětlíkem členěným do paprsků, dřevěná římsa dveří je zdobena zubořezem, dveře jsou dvoukřídlé, rámové s výplněmi z šikmo kladených svlaků s profilací v okrajích. V bočních průčelích stavby po dvou okenních osách, obloukově zaklenutých, v dřevěných rámech s dvěma křídly s nadsvětlíkem členěným svislou příčlí, křídla pak členěna subtilními vodorovnými příčlemi do šesti tabulek, okna kryta mřížemi. Plášť objektu rozčleněn nárožními lizénami a profilovanou podokapní římsou.