kaple Panny Marie

Zděná stavba postavená na čtvercovém půdorysu, orientovaná k západu. Prosté hranolové těleso kaple směrem vzhůru se mírně konicky zužuje. V ose vstupního východního průčelí je prolomen prostý obdélný vstup s dřevěnými zárubněmi, v síle zdiva novodobé jednokřídlé dveře. Jinak hladké průčelí člení nad vstupem mělká čtvercová vpadlina, dnes bez výzdoby. Jižní boční stěna je členěna obdobnou vpadlinou, severní stěna a stěna závěru zcela bez členění. Stěny neukončuje ani podstřešní římsa. Kapli završuje přesahující oplechovaná jehlancová střecha, z jejího vrcholu vyrůstá malá plechová hranolová zvonice otevřená na jižní a severní straně velký obdélným prostupem, na zbývajících stranách malé příčně obdélné otvory. Na zvonici dosedá polygonální cibulová báň se čtvercovou základnou, kulovitá makovice a ozdobně tvarovaný kříž. Kaple bez soklu. Před kaplí stojí kamenný kříž datovaný rokem 1858, na kterém byl umístěn Ukřižovaný Kristus malovaný na plechu (přenesený do kaple), u paty kříže byl umístěn patrně na plechu malovaný obraz Truchlící Panny Marie (nedochován).