kaple se zvonicí

Zděná (cihlové zdivo) omítnutá stavba čtvercového půdorysu stojí na návsi při komunikaci. Okolí stavby vymezuje kamenná podezdívka s železným mřížovým zábradlím. Přístup do prostoru kaple je otvorem završeným lomeným obloukem na Z straně. Průčelí člení lisénové rámce a jednoduchá korunní římsa. Vstupní i protilehlé průčelí završuje trojúhelný štít s nízkým sklonem. Z oplechované sedlové stříšky kaple vyrůstá mohutná hranolová zvonice, do čtyř stran otevřená otvory završenými lomeným obloukem. Nároží zdobí zjednodušené pilastry s římsovými hlavicemi. Nad profilovanou korunní římsou se zvedá jehlancová střecha, krytá eternitem, s makovicí a dvouramenným ozdobným křížkem ve vrcholu. Interiér kaple s cihelnou podlahou a třemi obdélnými výklenky (v čele zakončeným segmentovým obloukem) je sklenut českou plackou. Ve zvonici je zavěšen zvon z roku 1602. Předmětem ochrany je kaple se zvonicí na příslušném pozemku.