kaple Starohorská

Na uměle vytvořené plošině v mírně svažitém terénu poblíž studánky je mezi vzrostlými stromy situovaná šestiboká kaple. Stavba je zbudována v terénním výřezu zpevněném tarasními zdmi z lomového kamene s cihlovými korunami. Věžovitá stavba má stěny členěny vertikálně sledem nárožních lizén, horizontálně dvěma profilovanými kordonovými římsami v horní části, horní kordonová římsa a vyložený profilovaná korunní římsa svírají pás kladí prolamovaný obdélnými vpadlinami, v nichž se nachází kruhové větrací otvory s paprsčitými keramickými výplněmi. Na čelní straně je kaple otevřena vstupem s pravoúhlým kamenným portálem rámovaným lištou, ve vstupu jsou osazeny železné mřížové dveře. Nad portálem je v průčelí prolomena mělká obdélná nika s novodobou dřevěnou deskou s reliéfem sepjatých rukou doprovázených andělskými křídly a květem a výše umístěným kapitálním nápisem: AVE MARIA//. Na stěně vlevo od portálové části průčelí vystupuje plochý kruhový medailon. Kaple je završena nízkým polygonálním jehlanem s bobrovkovou krytinou, z jehož vrcholu ční hrotnice (makovice a dvouramenný kříž zachycené na historické fotodokumentaci chybí).