kaple sv. Anny

Zděná omítnutá kaple sv.Anny na obdélném půdorysu je situována v komplexu hospodářského dvora, na S straně. Hlavním S průčelím je kaple otočena směrem k návsi. Hlavní průčelí o jedné ose člení sokl, lisény a profilovaná korunní římsa krytá stříškou z bobrovek. Pravoúhlý portál s ušima ukončuje segmentový fronton. Nad portálem je prolomen okenní otvor se štukovým rámcem s ušima a vykrajovanými rohy v horní části. Nad římsou se zvedá štít s mělkými prohnutými křídly, s lisénovým rámcem a ozdobným okenním otvorem s odstupněnou šambránou a vrcholovým klenákem. Hlavní profilovaná římsa kopíruje ve své střední části půlkruhové zakončení okenního otvoru. Ve vrcholu vyniká kovový latinský kříž na kamenném soklu a postranní čučky. Okenní otvory v postranních průčelích jsou završeny segmentovým obloukem. V ose J průčelí předstupuje sakristie čtvercového půdorysu. Na S straně Z průčelí vystupuje poloválcová stavbička kaple s jehlancovitou stříškou. Stříšku štítu kryjí prejzy. Zvalbenou sedlovou střechu kaple kryjí bobrovky. Uprostřed střechy vyniká oplechovaná polygonální sanktusová vížka s jehlancovou stříškou a ozdobným latinským křížem. Loď je sklenuta valeně, presbytář plackou s nástěnnými výjevy ze života sv. Anny. Předmětem ochrany je kaple sv. Anny na vyznačeném pozemku.