kaple sv. Cyrila a Metodějě

Kaple sv. Cyrila a Metoděje je drobná zděná neorientovaná soliterní stavba na obdélném půdorysu s odsazeným půlkruhově zakončeným presbytářem. Střecha je sedlová, valbově zakončená, krytá falcovaným plechem, původně šindelem. Kaple je obrácená štítovým průčelím směrem k obci. Zdivo stavby je opatřeno novou vápennou omítkou, s bílým nátěrem. Hladce omítané vstupní průčelí, zakončené nad profilovanou římsou trojúhelným štítem s vysokým půlkruhovým oknem, akcentuje edikulový portál s trojúhelným tympanonem a pilastry po stranách. Pravoúhlý vstup je uzavřen výtvarně kvalitními dvoukřídlými výplňovými dveřmi z poč. 20. století, s původním dekorativním litinovým kováním. Boční stěny za odsazením prolamuje po obou protilehlých stranách jedno půlkruhově zakončené okno s šambránou kolem záklenku, zasklení jednoduché, členěné do kříže. Okno štítu, pravděpodobně z 19. stol. má šestidílné členění, s profilovanými dělícími pruty. Korunní římsu nahrazuje bedněný okosený prvek, obíhající kromě průčelí obvod kaple. Šestiboký sanktus, umístěný nad zadní částí lodi má oplechovanou lucernu s převýšenými okénky a jehlancovou střechou s námětky (pův. báň, krytou šindelem). Zvon nezachován. Podkroví nepřístupné.V interiéru je nápadné dvojí půdorysné odsazení, které je ústně vysvětlováno jako doklad prodloužení původní krátké kaple o širší přední část. Strop je plochý, s omítaným podhledem, v rozsahu presbyteria prý býval modře vymalován, se zlatými hvězdami. V zadní stěně presbyteria je dochován obdélný, segmentově zaklenutý výklenek. Podlaha je opatřena cementovou dlažbou v černočerveném šachovnicovém rastru.