kaple sv. Cyrila a Metoděje

Kaple stojí ve svahu ve střední části obce na severním okraji trojúhelné návsi v blízkosti hlavní komunikace. Orientovaná zděná omítaná dosti rozměrná stavba obdélného půdorysu s půlkruhovým a odsazeným závěrem, krytá sedlovou, nad závěrem valbově zkosenou střechou, krytina: tašky bobrovky; na hřebeni střechy poblíž západního průčelí drobná čtyřboká vížka, ukončená jehlancovou stříškou, krytina: plech. Zdivo z lomového kamene, ojediněle cihly. Stavba posazena na nižší sokl, který vyrovnává terén. Vnější fasády novoromanticky upraveny. Omítky štukové, bez členění; pouze při okrajích západní stěny provedeny ploché kvádrované pilastry. Západní štít je trojúhelný, zdobený uprostřed kruhovým štukovým rámem a pod rameny nepatrně vystupujícím pásem s obloučkovým vlysem. V ose západního průčelí prolomen obdélný portál, vložený do mělké niky s půleliptickým záklenkem v ploché, nad záklenkem kvádrované šambráně; druhý obdobně řešený vstup uprostřed jižní stěny - místo šambrány zde po stranách odsazené ploché pilastry s římsovými hlavicemi. V bočních stěnách 3 na výšku obdélná okna s půlkruhovým záklenkem (na jižním průčelí kolem záklenků šambrána z oblé štukové lišty). V ose závěru kruhové okno v lištové šambráně, nad oknem výklenek ve tvaru konchy. Korunní římsa profilovaná.