kaple sv. Jana a Pavla

Orientovaná kaple je obdélného půdorysu s mírně odsazeným elipsovitým závěrem na východní straně. Hladce omítnuté stěny jsou postaveny na nízkém soklu z pískovcových kvádrů. Hlavní západní průčelí je po stranách doplněno plochými pilastry ukončenými profilovanou hlavicí, na kterou dosedá profilovaná korunní římsa obíhající celou stavbu. Mezi pilastry je mělké zrcadlo. V ose je prolomen obdélný vstupní otvor lemovaný pískovcovým ostěním s ušima lemovaný nevýraznou páskou. Do nadpraží přímého překladu je vložen klenák. Otvor je vyplněn prosklenými dvoukřídlými dřevěnými dveřmi rámové konstrukce. Nad korunní římsou je vysoký půlkruhově ukončený štít členěný dvěma kordonovými římsami. V ose štítu je prolomen obdélný okenní otvor s odsazeným půlkruhovým zakončením. Obě boční průčelí jsou členěna jedním obdélným okenním otvorem rámovaným plochou štukovou šambránou. Na vnitřní straně špalety je dřevěné šestitabulkové okno. Střecha je sedlová, nad presbytářem kuželová, krytá pálenou bobrovkou na řídké laťování. Ze střechy vystupuje šestihranný sanktusník. Jehlancová plechová stříška je nesena šesticí tordovaných dřevěných sloupků. Interiér je zaklenut plackovou klenbou. Elipsovitě ukončený presbytář je od lodi oddělen segmentovým vítězným obloukem. V ose presbytáře je kamenná oltářní menza. Jižní a severní stěna jsou členěny segmentově ukončenou arkádou, v jejíž ose je prolomen okenní otvor. Vstupní otvor se do prostoru kaple otevírá rozevřenou segmentově klenutou špaletou. Vstupní dveře jsou zavěšeny na vnějších kovaných závěsech. Podlaha je tvořena čtvercovými dlaždicemi s šestiúhelníkovým dekorem.