kaple sv. Jana Křtitele

Na travnatém prostranství na místě bývalého hřbitova stojí nevelká čtyřboká kaple se severojižní orientací, se severní stranou mírně zapuštěnou vlivem stoupajícího terénu. Stavba obdélného půdorysu s omítanými hladkými průčelími ukončenými korunní římsou, nad níž se na jižní a severní straně vypínají stupňovité štíty svírající sedlové zastřešení (s pálenou krytinou bobrovkou). Z hřebene střechy vystupuje dřevěný hranolový sanktusník otevřený dvojicemi půlkruhově zaklenutých otvorů, krytých žaluziovými okenicemi. Sanktusník je završen šindelem krytým jehlanem s námětky, z vrcholu jehlanu vystupuje hrotnice s makovicí a dvouramenným křížem. Jižní vstupní průčelí je na osu prolomeno segmentově zaklenutým vstupem se zkosenou hranou špalety a výše ve štítu podobným menším otvorem. Západní a severní průčelí je prolomeno dvojicemi hrotitě zaklenutých okenních otvorů s ústupkovými špaletami a východní průčelí jedním stejně tvarovaným otvorem. Jednolodní interiér je zaklenut hřebínkovou klenbou, vybíhající z patek na pilastrech s římsovými hlavicemi.