kaple sv. Jana Nepomuckého

Zděná stavba postavená na čtvercovém půdorysu, orientovaná k západu. Typově stojí na rozhraní výklenkové a síňové kaple. V ose vstupního východního průčelí je prolomen valený vstup s odsazeným klenákem, uzavřený dvoukřídlými částečně prosklenými dveřmi na vnitřní líci vstupu. Hladká štuková šambrána. V nadpraží je prolomeno malé příčně obdélné okno s půlkruhově vyklenutými krátkými stranami, hladká štuková šambrána, proskleno. Průčelní stěnu vymezuje úzký lizenový rám, na který navazuje vysoká profilovaná korunní římsa krytá plechem. Zpoza římsy roste převýšený štít, v dolní části obdélný, horní část zaoblená trojúhelníková. Z vrcholu štítu roste prostý kříž. Boční stěna hladká, vymezená lizenovým rámem, v ploše nečleněná, bez otvorů. Vysoká profilovaná podstřešní římsa. Stěna závěru zcela hladká bez členění, otvorů a říms. Sedlovou zvalbenou střechu kryjí eternitové šablony. Kaple roste z vysokého kamenného omítaného soklu, vyrovnávající podlahu kaple s úrovní mostu.