kaple sv. Jana Nepomuckého

Obdélníková s mělkým závěrem, členěná pilastry s barokním štítem o půlkruhové římse nad kulatým okénkem a atikou a vázami a čučkami. Půdorys zhruba čtvercový; hlavní osy zhruba ve směru hlavních světových stran; stěna s oltářem obrácená k východu. Exteriéry: Sedlová střecha má drážkové keramické tašky; západní štít bohatě řešený; v patách pilířky s vázovými ozdobami; od nich jdou šikmá ramena ke středovému lichoběžnému nástavci; okraje nástavce ohraničeny pilastry přeťaté průběžným páskem; silueta zakončena kamennými koulemi; východní štít trojúhelný, hladce omítnutý; ukončený souběžně s krytinou; sokl předsazený a hladce omítnutý; korunní římsa zděná s jednodušší profilací; obíhá celý obvod; na západní straně vysoký obloukem zvednutá a taškami krytá; do všech nároží vsazeny pilastry; v jejich místě zalomený sokl i korunní římsa; dříky řešeny jako lisénový rám s obloučkově vysazenou horní stranou; hlavice ploché čabrakové; celý obvod obíhá pásek (blíže římse) zalomený i přes pilastry; v polích vymezenými pilastry a páskem lisénové rámce; spodní rámy mají obloukově vykrojené rohy; v západní stěně pískovcový portál; do rohů nadpraží vsazeny konzolky; ostění doplněno soklíky, vnější dvojitou lištou, ušima a vrcholovým klenákem; na překladu letopočet 1769; dveře dřevěné dvoukřídlové na rozvilinových závěsech; v horní polovině výplň nahrazena železnou mřížovinou (asi 18. století); v J, S a Z stěně lehce oválné okénko se šambránou (u západního okna šambrána doplněna ušima); z výplně zbývá pouze dřevěný rám (možná barokní).