kaple sv. Jana Nepomuckého

Kaple stojí JZ od náměstí v těsné blízkosti hlavní komunikace, nedaleko řeky Radbuzy. Stavba usazena do pozvolného svahu klesajícího k východu, JZ stěna bývala přiložena k budově bývalého špitálu čp. 107. Zděná omítaná kaple na půdorysu pravidelného šestiúhelníka s jehlancovou střechou krytou bobrovkami, doplněná ve vrcholu šestibokou lucernou se stanovou stříškou, pobitou plechem. Sokl hrubě omítnutý nepředsazený, korunní římsa zděná deskovitá, pod římsou průběžný pásek. Omítky štukové, přes nároží zalomeny výrazné lisény, pod římsou redukované shora oplechovaným ústupkem. Osvětlení interiéru zajišťují 4 široká okna s půlkruhovým zakončením (J, Z, S a V strana) v šambráně s klenáky, ostění výrazně odsazené od rozevřené špalety; na SV straně shodně řešená slepá okenní špaleta, před jejím parapetem obdélný pilířek se soklíkem s okosenými hranami a jednoduchou římskou, na římse podstavec (bývala zde barokní socha sv. Jana Nepomuckého).