kaple sv. Praxedy

Volně stojící kaple obdélného půdorysu s půlkruhovým závěrem, krytá sedlovou střechou, prolomenou polygonální sanktusníkovou věžičkou. Průčelí členěno pilastry, zdobenými páskovým ornamentem a ukončené triglyfovými hlavicemi. Střední část hlavního průčelí konvexně vypjata se symetricky umístěným pravoúhlým vstupem, nad nímž je kruhové okénko. Mezi pilastry a okosenými nárožími dvě niky. Nad průběžnou profilovanou korunní římsou fronton s jednoduchou štukovou výzdobou a obdélným okénkem. Kaple osvětlována okny s půlkruhovým záklenkem. Sakrální stavba z 2. poloviny 18. století. Interiér je sklenut valenou lunetovou klenbou. Na stěnách i klenbě fresky s výjevy ze života sv. Floriána, Vendelína, Isidora, Šebestiána a vegetabilní dekor.