kaple sv. Rozálie se třemi hroby

Volně stojící drobná zděná omítaná výklenková kaplička se sedlovou střechou, krytou pálenými taškami. V průčelí obdélná vpadlina, svislé části jejího orámování přetaženy až přes roh jednoduchou římsou, že působí dojmem pilastrů, ve vpadlině půlkruhově ukončený otvor, dveře obdélné plechové, v dolní části výplňové, v horní plaňkové. Ostatní stěny hladké. Před prahem do země vsazený starší kamenný hlavní klenák s vysekaným letopočtem 1712. Střecha vpředu přesahuje a proti trámku hřebene a proti zhlavím pozednic jsou připevněny řezby (střední horní s křížkem, spuštěným před štít) a také podél postranních okrajů střechy jsou z prkna vyřezávané ornamentálníi motivy. Interiér valeně klenutý s velmi mělkým půlkruhově vrcholícím ústupkem v zadní stěně. Značnou část prostoru zabírá po celé šíři mensa s přesahující deskou. Čelní stěnu mensy pokrývá nápis,: TVTO - KAPLI DAL WISTAWIT KE CTI A K WALE BOŽÍ MATĚJ TRESSZA SW EHo OCE BTATRA A SESTRY TV OT PU CCII /neuměle rytá WAIIS 17 lebka s hnáty/ 17. OEREKIWIE CATEN PACE (letopočet 1717 je asi omylem neúplně vybarvený letopočet 1712, viz původní hlavní klenák, kde koncová dvojka má podobu Z a při špatném stavu zachování mohla být zaměněna za číslici 7). Za kapličkou tři prosté hroby rodiny Tressů z Vodokrt (oběti moru, pohřbené stranou ostatních lidí a zmíněné v nápise). Ze středního hrobu roste jedna ze tří lip, obklopující kapličku. Na hrobech byly původně osazeny dřevěné kříže, dnes chybí. Hroby zarostlé břečťanem.