kaple sv. Václava

Zděná stavba na obdélném půdorysu s rovným závěrem je situována ve středu obce, na návsi. Zděná stavba postavená na obdélném půdorysu s rovným závěrem, orientovaná k západu. Trojúhelný štít. Střecha sedlová, nad závěrem valbová. V hřebene vyrůstá hranolová oplechovaná zvonice se zvonovou střechou. Památková ochrana se vztahuje na kapli včetně pozemku. Zděná stavba postavená na obdélném půdorysu s rovným závěrem, orientovaná k západu. V ose vstupního východního průčelí je prolomen obdélný vstup rámovaný štukovou hladkou šambránou, uzavřený jednokřídlými výplňovými dveřmi, v horní polovině prosklenými. Nad vstupem je umístěna štuková kartuš s letopočtem 1810. Plochu průčelí vymezuje úzký lizenový rám, vnitřní strana horních rohů rámu odsazeně zaoblená. Průčelí ukončuje profilovaná korunní římsa krytá taškami. Zpoza římsy vyrůstá klasický, mírně převýšený volutový štít. Vrcholová část štítu trojúhelníková, oddělená profilovanou obvodovou římsou, vytvářející mělkou vpadlinu. Spodní část štítu člení dva pilastry s úzkou římsovou hlavicí, mezi pilastry je proražen malý kasulový otvor do krovu, rámovaný úzkou šambránou. Spodní rohy štítu zdobí štuková voluta. Boční stěny kaple vymezuje úzký lizenový rám, vnitřní strana horních rohů rámu odsazeně zaoblená. Střed stěny prosvětluje oválné okno se štukovou profilovanou šambránou. Stěnu ukončuje profilovaná podstřešní římsa viz korunní římsa průčelí, která pokračuje i na stěnu závěru. Závěr rovný, vymezený úzkým lizenovým rámem, vnitřní strana horních rohů rámu odsazeně zaoblená. Plocha stěny závěru nečleněná, bez otvorů, stěnu ukončuje zmíněná římsa. Sedlovou střechu s valbovým ukončením kryjí dvojitě kladené tašky bobrovky. Z hřebene střechy vyrůstá osmihranná lucernová zvonice. Střední lucernová část dřevěná sloupková, otevřená obdélnými prostupy s odsazeným půlkruhovým zakončením. Oplechovaná cibulová osmihranná střecha s jehlancovou základnou, vytažená do špice zakončené malou kulovitou makovicí a prutovým dvouramenným křížem. Celá hmota kaple stojí na mírně rozšířeném omítaném soklu.