kaplička

Kulisovité průčelí kapličky vycházející z redukovaného barokního tvarosloví je prolomeno vstupním otvorem ukončeným plným obloukem. Výplň tvoří zasklená dvoukřídlá kovová brána s okopním plechem a nadsvětlíkem. V šíři vstupního otvoru je položen profilovaný pískovcový vchod. Po stranách předstupují dva pilastry bez patky s hlavicí tvořenou vejcovcem. Pilastry jsou ukončeny pod hlavní římsou, nesoucí štít s malým stojatě obdélným výklenkem uprostřed. Ve vrcholu je osazen kovový latinský kříž s rozšiřujícími se konci ramen. Boční stěny vymezují užší vnitřní prostor, než naznačuje průčelí. Jsou hladké, pouze sokl nepatrně předstupuje před ostatní hmotu zdiva. Na pohledově levé boční stěně jsou patrné starší barevné povrchové úpravy: nejstarší viditelná je okrová, pak zelená, srnčí hněď a opět okrová. Na zadní straně štítu prosvítá pod novější okrovou červená. V interiéru je vyzděna jednoduchá menza, ve výklenku je umístěna socha Immaculaty. Střecha je kryta bobrovkou.