kaplička se zvonicí

Neorientovaná kaple vystavěná na obdélném půdorysu na ose sever – jih, zastřešená sedlovou střechou s pálenou krytinou - bobrovkou. Hladkou fasádu obíhá omítaný sokl. Severní průčelí je ve štítu prolomeno obdélným okenním otvorem. Jižní průčelí je na osu prolomeno pravoúhlým vstupem usazeným v mělkém obdélném vpadlém poli. Nad ním nápis Ke cti a chvále / Panny Marie Líšeňské / Věnovali dobrodinci 1868 _ Obn. 2020. Vstupní průčelí vrcholí ořímsovaným trojúhelným štítem, v něm na osu umístěná segmentově zaklenutá prosklená nika se soškou Panny Marie. Nad štítem vystupuje ze střechy plochý nástavec zvonice prolomený půlkruhově zaklenutým otvorem se zavěšeným zvonem a průběžnou hranolovou římsou. Nástavec je zakončen ořímsovaným trojúhelným štítem s křížem ve vrcholu.