kaplička sv. Isidora

Centrální čtvercová stavba o rozměrech 2,8 x 2,8 m. Pod kaplí vyvěrá ve valeně sklenutém sklípku pramen, jehož voda se sváděla potrubím do městského pivovaru. Pramen vyvěrající k J straně, od kaple přístupný po pěti pískovcových schodech, chodník před kaplí krytý plochými pískovcovými deskami. Objekt přístupný dvoukřídlými dřevěnými dveřmi otevíranými dovnitř s vrchním novodobým světlíkem. Supraporta s vloženou pískovcovou deskou o velikosti 40 x 95 cm s nápisem: SWATI ISIDORE TEBE/PROSIME, CHRAŇ NÁS VSSECH Sokl po obvodu stavby do výšky 90 cm, kolem dveří a na nárožích cca 27 cm široké pasparty. Podokapní římsa jednoduchá, profilovaná. Střecha jehlancovitá, krytá měděným plechem v pásech, ve vrcholu zakončena latinským křížem. Celková výška stavby cca 7,5 m. V interiéru po V a S straně půlkruhová segmentová okénka v dřevěných rámech, strop valeně sklenut s výsečemi přecházející v nárožní úkosy. Podlaha kryta kamennými deskami.