kapucínský klášter

Konvent sestává ze dvou objektů přiložených k JV fasádě kostela, které obklopují spolu s úzkými spojovacími křídly obdélný dvůr. Přední patrová budova stojí v linii východní strany náměstí. Přízemí prolamují dva půlkruhové oblouky loubí, pětiosé patro odděluje kordonová římsa. Na fasádě jsou osazené sochy Nejsvětější Trojice - vlevo Kristus, vpravo Bůh Otec a nad nimi, pod hlavní římsou, je umístěna holubice-Duch svatý. Fasáda vrcholí profilovanou hlavní římsou, na kterou je nasazená podélně orientovaná sedlová střecha krytá bobrovkami. Podloubí je zaklenuto valenou klenbou se styčnými výsečemi. Vlevo je umístěn půlkruhový portál průjezdu, vpravo jsou proražená dvě okna. Severní stranu podloubí ohraničuje obvodová stěna kostela s pravoúhlým vstupním portálem. Interiér - po levé straně dispozice přízemí je situován průjezd do dvora, který je v přední části zaklenut valenou klenbou se styčnými výsečemi svedenou do přízedních pilířů. Po pravé straně průjezdu je síň zaklenutá valeně s trojbokými výsečemi. Ostatní prostory přízemí jsou zaklenuté valeně. Patro je z části sklenuté křížovými klenbami (prostora uprostřed dispozice) a z části valenými klenbami (chodba při jihovýchodní stěně kostela, místnosti při průčelí). Sklepy mají kamenné valené klenby. K JV stěně kostela je přiložené úzké křídlo s arkádami v přízemí a pavlačí v patře, na protilehlé straně stojí úzké křídlo obsahující schodiště. Zadní křídlo konventu má do dvora i na parkán hladké fasády členěné jen nepravidelně rozmístěnými okny s pásovými šambránami. Toto křídlo je širší než přední a překrývá i zadní (SV) stěnu presbytáře kostela. Přízemí dvorního průčelí prolamují dva půlkruhově zaklenuté portálky. Budovu kryje sedlová střecha s bobrovkami. Interiér - přízemí je zaklenuto valenými klenbami s pětibokými výsečemi, patro valenou klenbou (původně zde byl refektář).