kašna

Osmiboký bazén kašny je v dnešní době umístěn mírně pod úrovní terénu náměstí. Jednotlivé části pískovcového bazénu mají ve spodní a horní části zahloubené rýhy. Horní je využita k uložení železných kleštin, které ztužují konstrukci nádrže a jsou vždy na hraně spojeny šrouby. Na horním okraji je umístěn nový pískovcový parapet bez profilace. V kašně stojí na hranolovém soklu nízký široký sloup bez entaze, s patkou a jednoduchou hlavicí. Na sloupu je reliéfně podaný znak města (moravská orlice se štítkem s písmenem G na prsou). Reliéf doplňuje nápis na podstavci: IN VITANTE IOSEPHO FISCHER PRAESVLE / VRBANI FONTEM LAPIDIBVS CINXERE. (chronogram 1837) Na sloupu je osazena kruhová nádrž s reliéfním dekorem spodní strany. V nádrži na soklu stojí na jedné noze litinová postava amora s lukem a šípy na zádech.