kašna

V kamenné nádrži čtvercového půdorysu s hladkými stěnami bez zakončovaní římsy stojí celolitinová kašna, vysoká 4,80 m. Podstavec s oválnou rosetou na čelní straně je v bocích doplněn dvěma mušlovými mísami umyvadel, které jsou připevněny na plasticky zdobených konzolách. Další část na kruhové základně má kónickou nohu s plastickými rouškami a rosetami pod římsovým prstencem. Nad ním nahoru se rozšiřující oblouky a výžlabky modelovaná mísa s píšťalami v podhledu. V jejím středu stojí socha ženy v kontrapostu v antikizujícím šatě, oběma rukama přidržující na pravém rameni amforu, na níž je nasazena další v průměru značně menší mísa, z níž voda přepadávala do velké mísy a z té opět do kamenné nádrže. Jednotlivé části jsou montovány.