kašna se sochou Panny Marie Immaculaty

Kašna má tvar osmiúhelníka, k jedné z jejích stran vestavěn vysoký sloup se skulpturou Immaculaty. Sloup je třikrát odstupněný. Mezi dvěma stupni profilovaná přečnívající římsa. Půdorys sloupu trojúhelníkový s okosenými rohy a konkávně prohnutými stranami. K okosení se připínají voluty, na jejichž ploché straně jsou listové girlandy, hladkou část zdobí řetězce zvonečků. Na prohnutých plochách trojlaločné části sloupu vyznačeny ploché výplně. Druhý stupeň sloupu ukončen rovněž přečnívající profilovanou římsou. Poslední stupeň má tvar komolého hranolu. V rozích stojí postavičky andílků. Vpředu řetězec zvonečků a mušle. Nahoře postava Panny Marie se sepjatýma rukama a s hlavou natočenou k nebi. Kolem hlavy svatozář s hvězdami. Materiál: pískovec.