kašna se sochou sv. Jana Nepomuckého

Kašnu tvoří čtvercová, v terénu zapuštěná nádrž o rozměrech 450 x450 cm, postavená z pískovcových tesaných bloků, shora překrytých tvarovanou římsou. Nároží jsou odsazená a zaoblená. Dno je vydlážděno z opracovaných pískovcových desek spojovaných železnými sponami. Vnější stěny nádrže jsou hladce opracované, z větší části zapuštěné v terénu, pouze čelní stěna, uprostřed s nápisem a reliéfním vročením Leta Paně 1850, je nad zemí viditelná téměř celá, včetně profilovaného ukončení soklu. Uprostřed nádrže je postaven kamenný pilíř tvaru kvádru, na němž je umístěn trojdílný pískovcový podstavec se sochou sv. Jana Nepomuckého. Z dříku podstavce vede trubkový vývod pro vodu. Podstavec sochy je dělený na tři části: hranolový sokl ukončený profilací, dřík s rytým obdélným rámcem s vykrojenými rohy a profilovanou římsu. Čelní stěnu dříku zdobí reliéfní volutová kartuše. Na ní je na nízké, konvexně prohnuté podnoži osazena socha sv. Jana Nepomuckého v životní velikosti. Stojící světec v obvyklém ikonografickém pojetí s biretem na hlavě svírá pravou rukou v náručí krucifix, levou si přidržuje oděv. Stopy polychromie jsou sporé, na krajkovém lemu možné zbytky zlacení.