klášterní budova s noviciátem

Barokní křídlo s pivovarem navazuje podél ulice na kvadraturu konventu a přebírá jeho strohé architektonické členění. Půlkruhová okna přízemí mají vysoko nasazené kamenné parapety, nad nimi okna v patře jsou obdélná na výšku, s lištovými šambránami. Průjezd s vraty má stlačený pískovcový portál se zaoblenými odrazníky a kvadratickým klenákem, zdobeným korunovaným Mariánským monogramem, kolem něhož je sekané vročení 1842. Trakt noviciátu navázal kolmo na konec uličního křídla, zčásti uzavřel klášterní zahradu a dnes tvoří průčelí směrem do Dukelské ulice. Podélné jednopatrové zděné křídlo s vysokou sedlovou střechou je zakončeno zděným, obrysově vykrajovaným štítem, v němž je prolomeno rozměrné obdélné okno. Podélné uliční průčelí je rytmicky traktované třinácti okenními osami. V přízemí mají nízká půlkruhová okna vysoko položené parapety s kamennými římsami, v patře jsou okna vysoká, půlkruhově zaklenutá, s omítkovými šambránami. Fasádu pod nevýrazným okapem podtrhuje profilovaná římsa.