Klippelův sloup

Zděný omítaný hranolový pilíř členěný na tři části, oddělené profilovanými římsami, stojí na jednoduché podestě. Pilíř vrcholí jehlancovou stříškou. Spodní část je prolomena vpadlými mělkými výklenky, ukončenými lomeným obloukem. Střední část s okosenými nárožími vtaženými do hmoty hranolu, s ve štuku provedenými kříži. Horní část je vynesena v nárožích na čtyřech hranolových pilířcích, které nesou jednoduché slepé arkády. Sloup stojí na umělém náspu, původně stál ve volné krajině, nyní zastavěné rodinnými domy. V zaklenutých nikách byly původně umístěny granitové desky s tesanými nápisy - dochovalo se jen nečitelné torzo (kus obdélné desky volně opřený mimo sloup, postříkaný barvou, nečitelný nápis, část uražena).