kolonáda s budovou uhličitých lázní

Budova lázní je přízemní na podélném půdorysu, opatřená krátkými příčnými křídly, v jejichž křížení je ve střeše umístěn pavilónový nástavec, krytý stanovou střechou. Střechy nad přízemní částí lázní jsou sedlové. Hlavní vstup do lázní je z náměstí otevřenou předsíní se dvěma volně stojícími jónskými sloupy, které nesou spolu s pilastry postranních částí průběžné kladí se širokým tympanonem a půlkruhovým oknem ve středu. Pavilónový nástavec člení pilastry s římsovými hlavicemi a sdruženými okny mezi pilastry. Kolonáda je vybudována na půdorysu L, s připojenou budovou uhličitých lázní na jižní straně. Severní křídlo kolonády má směrem k Národní tř. vyšší rizalit, ukončený štítem. Dórské sloupy nesou vlys se římsou. Obě křídla kryjí sedlové střechy.