kostel 14 svatých pomocníků

Kapucínský kostel je součástí areálu bývalého kapucínského kláštera čp. 54, umístěného na severním konci východní fronty náměstí. Kostel je situován na SZ straně areálu a budovy konventu, rozmístěné kolem obdélníkového dvora, na JV straně areálu. Kostel je jednolodní obdélný, s odsazeným pravoúhlým presbytářem a obdélnou sakristií. Průčelí obrácené do náměstí je trojosé, ukončené trojúhelným štítem. Dekorativně zdůrazněnou střední osu tvoří obdélný portál ukončený vysazenou římsou s rozeklaným frontonem ve formě stáčejících se volut. Na fronton dosedá obdélné vpadlé pole, orámované pásovou šambránou s ušima a s vrcholovým klenákem, které zároveň podpírá kruhové okno lemované ve spodní části profilovanou římsou. Krajní osy jsou okenní. Ve štítu, odděleném vysazenou profilovanou římsou, jsou prolomena dvě půlkruhově ukončená okna a jedno kruhové, umístěné těsně pod vrcholem. V nárožích - po stranách štítu jsou na římse posazené čučky v podobě komolého jehlanu. Po stranách presbyteria jsou nižší úzké přístavby, jeho zadní stěnu kryje zadní budova konventu. Kostel završuje sedlová střecha s bobrovkami, nad presbytářem se zvedá sanktusová věžička s cibulovou bání pokrytou plechem. Loď kostela je zaklenutá valenou klenbou na přízedních pilířích, kruchta na západní straně lodi je podklenutá křížovými klenbami. Protáhlý presbytář je zaklenutý valenou klenbou s pětibokými výsečemi.