kostel archanděla Michaela

Trojlodní, podélná, neorientovaná stavba obdélného půdorysu s pravoúhle uzavřeným presbytářem. V podélné ose je k presbytáři přistavěna čtvercová sakristie, k JV průčelí přistavěna věžV ose lodi při východní straně je umístěna kaple sv. Anny s půlkruhovým závěrem. Budova je vystavěna ze smíšeného zdiva, zastřešena sedlovými a valbovými střechami, krytými eternitovými šablonami a plechem. Vnější omítka vápenná, základní plochy šedé, vystupující články bílé. Fasády kostela jsou ukončeny profilovanou korunovou římsou, jinak bez vertikálního a horizontálního členění, kromě hl. průčelí, kde josu lesenové rámy. Věž, přistavěná k JV průčelí kostela je dělená horizontálně dvěma ordonovými a věžní korunovou římsou na třetiny. Všechny římsy jsou výrazně profilovány. Věž vystupuje z těla stavby, je ve spodních dvou třetinách čtvercová, horní třetina na nároží zkosená pod 45°, takže tvoří oktogonální půdorys. Ve zkosené ploše nároží pilastru s patkou a akantovou hlavicí. Věž je zastřešenaosmibokým jehlanem s lucernou, střecha krytá plechem. Korunová římsa se nad ciferníky hodintrojúhelníkovitě zalamuje. JInak pilastry na bocích věže jsou jsou odsazeny od nároží. V přízemí věže předsíň, do níž vede kamenný portál se segmentovým záklenkem a konickým klenákem ve vrcholu. Nadpražní oblouk je odsazen na patkáh, ostění portálu profilováno obvodovou páskou. Nad ním vodorovná profilovaná nadpražní římsa se zbytky piloastrů, nesoucí segmentovitě zvlněný profilovaný fronton, v jehož ose je osazen relief Krista s křížem. Dveře v portále dřevěné, skládané zdiagonálně kladených vlysů. Hlavní JZ průčelí trojosé, mírně zvlněné, ukončené trojúhelnékoým štítem rámovaným profilovanou římsou. Ve štítě 4 kruhová okna rámovaná hladkou vpadlou šambránou. Nad nimi kruhový medailon se štukovým profilovaným rámováním. Před průčelí předstupuje předsíň obdélného půdorysu se zaoblenými rohy. Ve střední ose kamenný půlkruhovitě ukončený portál, s nadpražním obloukem na patkách a s klenákem ve vrcholu, v ostění s jednoduchou profilací osazenydvoukřídlé výplňové dveře. V předsíni dvouramenné schodiště na kruchtu. Nad portálem předsíně kasulové okno v kamenném ostění s páskou na obvodě. Po stranách portálu okna v kamenném ostění s páskou na obvodě, osazená na parapetní římse, pod nimi dvě mělké niky s mušlovitou konchou a hladkým rámováním. Předsíň ukončena ve fasádě profilovanou zvlněnou římsou ve střední ose, na jejím vrcholu osazena pískovcová socha archanděla Michaela. Okna lodi v hladkém omítkovém ostění ve dvou řadách - ve spodní řadě půlkruhovitě uzavřená, v horní řadě (na emporách) kruhová, ve hlubokých špalětách. Střední převýšená široká loď je klenebními pasy rozdělena na 5 polí valené klenby s rozměrnými lunetami. Boční lodě jsou rovněž zaklenuty valenou klenbou s lunetami. Do střední lodi se otevírají půlkruhovými arkádami, v patře empory. Lunety klene lodí jsou plošně rámovány. Presbytář a předsíň v přízemi sklenut valeně s lunetami, kruchta podklenuta křížovou klenbou. Kaple sv.Anny sklenuta veleně s lunetami a závěr zaklenut konchou. Sakristie klenutá valeně s lunetami. Triumfální oblouk půlkruhový, směrem do lodi s profilovanou archivoltou. V presbytáři a na triumfálním oblouku zachovány úseky renesančního kamenného kladí. Na klenbě presbytáře rokoková nástropní malba. Stěny interieru členěny plochými pilastry.